MIHAJLOVIC U BECU

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.04.2001.

23:04

Default images
Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrasnjih poslova Dusan Mihajlovic izjavio je u ponedeljak u Becu, po dolasku u bilateralnu posetu Austriji, da ce SRJ tesnje saradjivati s Haskim tribunalom, kao i da smatra mogucim izrucenje bivseg jugoslovenskog predsednika Slobodana Milosevica. Kako javlja dopisnik Radija B92, u izjavi austrijskoj drzavnoj televiziji, Mihajlovic je rekao da se u Srbiji priprema zakon o saradnji s Haskim tribunalom, slican zakonima u Hrvatskoj i drugim bivsim jugoslovenskim republikama. On je, medjutim, kazao da ce se Milosevicu najpre suditi u Beogradu. Mihajlovic je, takodje, podsetio da u srpskom zakonodavstvu postoji smrtna kazna. Na direktno pitanje da li postoji mogucnost da se Milosevic bude izrucen Haskom tribunalu, Mihajlovic je odgovorio potvrdno. "Milosevic je pripremao drzavni udar, ali su to bili samo njegovi snovi. Milosevic se nadao da ce pod teskim ekonomskim uslovima doci do nemira u stanovnistvu, kao i da ce dobiti podrsku Socijalisticke partije Srbije", dodao je on. Mihajlovic se nalazi u trodnevnoj poseti Austriji, gde ce u utorak imati sastanak s ministrom unutrasnjih poslova Austrije Ernstom Straserom, bivsim sefom austrijske diplomatije Alojzom Mokom, a u sredu s predstavnicima zemalja clanica OEBS, javlja B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: