JUL ODUSTAO OD PROTESTA NA BRANKOVOM MOSTU

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.04.2001.

14:25

Default images
Portparol Jugoslovenske levice Dragana Kuzmanovic saopstila je u ponedeljak da je ta partija odustala od organizovanja protesta na Brankovom mostu, koji je prethodno zakazan za ponedeljak u 19 casova. “U ovom trenutku kada je narod amnestirao NATO, hapseci Slobodana Milosevica, pitamo se zasto da izlazimo na most i protestovujemo protiv severo-atlanskog pakta”, rekla je Kuzmanoviceva na konferenciji za novinare. Ona je dodala da se gradjani Srbije nisu slozili sa zatvaranjem Milosevica i da ce reagovati demonstracijama: “I 41-ve, kada je bila Nediceva Srbija, kada je demonstriralo mnogo sveta zajedno sa nacistickom Nemackom obecavajuci ulazak u Evropu i tada je bila nova Srbija, i tada su bile nove novine, novi radio i narod je negde, polako ispoljio svoj bunt i znamo kako se zavrsilo. Demonstracija, budite sigurni, da ce biti, narod ce izaci na ulice, naovaj ili onaj nacin”, prenosi B92.

Objasnivsi da je neprekidno bila ispred kuce Milosevica pre i tokom privodjenja, ona je objasnila opisala da su specijalne jedinice maskiranog lica medju kojima je bilo i crnaca upale u rezidenciju lomeci, ruseci i pucajuci dok je policija istovremeno te teroriste stitila od golorukog naroda. Kuzmanovic je rekla da se danas cuva glava Milosevicevog unuka Marka, od fasistickog zapada kao 1942. glava njegove bake koja je tada bila beba, a njenu su majku trazili fasisticki okupatori, prenosi Srna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: