PAVKOVIC: VOJSKA NIJE OPSTRUIRALA HAPSENJE MILOSEVICA

Izvor: B92

Nedelja, 01.04.2001.

16:13

Default images
Nacelnik Generalstaba Vojske Jugoslavije, general-pukovnik Nebojsa Pavkovic odlucno je u intervjuu za RTV B92 u nedelju negirao optuzbe da je vojska u petak uvece sprecila i opstruirala hapsenje bivseg jugoslovenskog predsednika Slobodana Milosevica. "Vojska nije sprecila policiju da uhapsi Milosevica, niti je pravila nekakvu opstrukciju. Sinoc na sastanku kod predsednika SRJ Vojislava Kostunice izvrsili smo analizu dogadjaja od petka uvece i razjasnili ulogu vojske i Ministarstva unutrasnjih poslova Srbije", rekao je Pavkovic. On je izjavio da "nije znao za hapsenje" bivseg jugoslovenskog predsednika. "Kostunicu sam izvestio oko 18.30 o tome sta se dogadja. Dobio sam utisak da ni on nije znao", rekao je Pavkovic o dogadjajima u petak uvece u vezi sa hapsenjem Milosevica. Pavkovic je rekao da je rezidenciju obezbedjivala "posebna jedinica MUP Srbije, kojom je upravljao general Senta Milenkovic". "Profesionalni pripadnici VJ nalaze se na prijavnicama i njihov jedini zadatak bio je da obeveste sluzbu obezbedjenja u rezidenciji o tome ko zeli da udje u objekat, a bivsi predsednik, odnosno gost koji u njoj stanuje, odlucuje ko moze da udje", rekao je Pavkovic. Upitan kako je mogao funkcioner JUL-a Sinisa Vucinic zajedno sa naoruzanim ljudima da udje u rezidenciju, Pavkovic je odgovorio da to "treba pitati nekoga drugoga". “Oni su bili u vozilu koje je bilo najavljeno na kapiji i o tome je obavestena jedinica MUP koja je dobila naredjenje da ih pusti u objekat”, rekao je Pavkovic za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: