Mićunović: Vlada do kraja marta

Nova vlada ima ubedljivo više šansi nego novi izbori, DS zainteresovana i za mesto ministra finansija, kaže Dragoljub Mićunović.

Izvor: B92

Nedelja, 04.03.2007.

12:41

Default images

Predsednik Političkog saveta Demokratske stranke Dragoljub Mićunović je za nedeljno izdanje lista "Blic" rekao da očekuje da uskoro bude izabran i predsednik Skupštine Srbije: "Ako to prelomimo, onda je to znak da smo se definitivno dogovorili oko drugih stvari i da imamo jasnu skupštinsku većinu i za formiranje vlade".

Govoreći o razgovorima koji su tokom protekle sedmice vođeni između predstavnika DSS-a i DS-a, Mićunović je kazao da je atmosfera bila konstruktivna i da će, ako pregovori budu tekli u tom duhu, ubrzo doći do novog sastava vlade.

"Posle ovog načelnog dogovora oko principa rada vlade na sledećem sastanku koji je već u sredu, razgovaraće se o strukturi vlade, podeli resora, a verovatno će se nametnuti i pitanje mandatara", kazao je Mićunović.

On je rekao da bi DS kao najveća stranka demokratskog bloka trebalo da da mandatara i dodao da je Đelić odličan kandidat, ali da treba čuti i predloge drugih.

Govoreći o raspodeli resora, Mićunović je kazao da je važna uzajamna kontrola i da ministar policije i šef BIA ne mogu biti iz iste stranke: "To treba promešati, dovesti nove ljude i osvežiti te resore. Tu je važna uzajamna kontrola, jer je mnogo teže imati korupciju i kriminal ako je ministar iz jedne stranke, a zamenik ili načelnici iz druge".

"Minimum ispod koga DS neće ići je da se mora poštovati odnos snaga u parlamentu, što znaći da mora imati onoliko ministara koliko joj sleduje prema broju poslanika", rekao je Mićunović.

On je izjavio i da ne veruje da će stranka G17 plus insistirati na dobijanju ministarstva finansija, jer niko ne bi trebalo da nastupa sa pozicija "ovo je naš resor i to ne damo".

"Za to mesto je veoma zainteresovana DS, jer je ono veoma značajno i omogućava lakše ispunjavanje najvažnijih elemenata privredne i društvene reforme", rekao je Mićunović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: