Najavljeni protesti Srba na Kosovu

Predstavnici Srpskog nacionalnog veća severnog Kosova navode važnost konstituisanja Skupštine Srbije i pregovaračkog tima.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.02.2007.

09:20

Default images

Predsednik SNV-a Milan Ivanović ponovio je stav da je predlog specijalnog predstavnika Ujedinjenih nacija za Kosovo Martija Ahtisarija za Srbe neprihvatljiv.

Ivanović je najavio protest kosovskih Srba za petak.

"Ahtisarijev predlog je vrsta političkog terorizma, nametanja rešenja, to je jednostrano, albansko rešenje jer se nimalo ne razlikuje od stavova albanskog pregovaračkog tima. Mislim da ćemo u nekoliko mesta na Kosovu organizovati proteste kao bismo pokazali nezadovoljstvo tim predlogom i nameru da ostanemo u ustavno-pravnom sistemu Srbije i ne prihvatimo nikakav oblik nezavisnosti Kosova", rekao je Ivanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: