Đelić: Tri prioriteta buduće vlade

Pariz -- Evropska integracija Srbije, poboljšanje životnog standarda i makroekonomija biće prioriteti politike Božidara Đelića.

Izvor: Beta
Podeli

"Moja buduća vlada će imati tri glavna prioriteta - integraciju u Evropsku uniju, makroekonomski model koji bi omogućio 'grinfild investicije' od oko dve milijarde evra, i program za bolji život građana", rekao je kandidat Demokratske stranke ua premijersku funkciju u intervju francuskom radiju Radio Frans Enternasional.

Prema njegovim rečima, jedan od ciljeva vlade u okviru evropske integracije biće nastavak pregovora o sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju EU, postizanje statusa kandidata za prijem u EU do kraja ove godine, kao i obezbeđenje "bele šengenske liste" do kraja 2008.

Đelić je rekao da će nova vlada, koju bi on predvodio, "učiniti sve da sarađuje s Haškim tribunalom, kako bi ispunila obaveze i uslove prema međunarodnoj zajednici".

Prema njegovim rečima, svi žele rešenje problema saradnje s Haškim sudom, a DS je rešena da to ostvari.

Đelić je rekao da je potrebno da međunarodna zajednica ne saopštava ništa u vezi sa konačnim statusom Kosova pre formiranja nove vlade i uspostavljanja stabilnih institucija u državi.

Đelić je ponovio da je DS otvorena za saradnju sa svima koji dele njene njene vrednosti, ali nikako sa Srpskom radikalnom strankom i Socijalističkom partijom Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.