MINISTARSTVO PROSVETE ULAZI U "OZBILJNE REFORME"

Izvor: B92

Četvrtak, 15.03.2001.

15:59

Default images
Pomocnik republickog ministra prosvete i sporta Zarko Mihajlovic naglasio je na konferenciji za novinare, da je vlada Srbije, prvi put u svojoj istoriji, dozvolila sindikatima uvid u sredstva i namenu budzeta. Kako prenosi Radio B92, Mihajlovic je u tom kontekstu podsetio na znacaj pregovora sa sindikatima prosvetnih radnika koji su u sredu rezultirali obustavom visednevnog strajka, ali i povecanjem zarade prosvetarima. "Potpisanim protokolom pokazali smo vidljivost rada vlade, a prosvetarima smo dokazali da predstavljaju prioritet u budzetskom finansiranju", rekao je Mihajlovic, istovremeno apelujuci na prosvetare da normalno zavrse tekucu skolsku godinu.

"Koji god resor sada da uzmete, a vezan je za ministarstvo prosvete, mi smo otvorenog srca trazili od prosvetnih sindikata i svih zainteresovanih subjekata u procesu nastave da uzmu aktivno ucesce. To znaci da mi sada, posto nicim drugim nismo mogli da se bavimo osim strajkom, ulazimo jako ozbiljno u pripremu samih reformi, nastavljamo postavljenja direktora skola u mnogo jacem obimu, da politiku totalno istiskujemo iz skola, da ce za direktore biti postavljeni strucni kadrove koje podrzava kolektiv i organi lokalne samouprave", zakljucio je Mihajlovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: