CRNOGORSKA UPRAVA CARINA NIJE BILA OBAVESTENA O PUNKTOVIMA

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.02.2001.

07:58

Default images
Direktor crnogorske uprave carina, Miodrag Radusinovic, tvrdi da nije bio obavesten o odluci Savezne uprave carina da postavi carinske punktove na granici Srbije sa Crnom Gorom i Kosovom. Kako prenosi Radio B92, on je rekao da je "pre izvesnog vremena" sa rukovodstvom Savezne uprave carina razmatran "nacin kontrole prometa inostrane robe i zakljuceno je da ima vise nacina da se ta kontrola ostvari i sprece eventualne stete, a da se ne postavljaju carinski punktovi". On je postavljanje punktova nazvao "najradikalnijom merom", i ocenio da je ona "sa profesionalnog aspekta odrziva ukoliko bi uvazila princip slobodnog protoka roba, uz uvazavanje zelje uvoznika i korisnika da robu ocarine i plate carinu i poreze u mestu koje sami odrede". Podsecajuci da je za vreme rezima Slobodana Milosevica Savezna uprava carina postavila carinske punktove na granici izmedju Srbije i Crne Gore "koji su vrsili blokadu robnog prometa, to jest, nisu dozvoljavali upucivanje robe u Crnu Goru cak ni kada su obveznici platili carinu iporez u Srbiji", Radusinovic je izneo ocekivanje da to "nece biti zadatak" carinskih punktova koji se postavljaju sada. "Verujem da ce oni sada omoguciti princip slobodnog upucivanja inostrane robe prema dispoziciji ucesnika u prometu, sto podrazumeva saradnju dve carinske sluzbe".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: