SVILANOVIC RAZGOVARAO S FISEROM

Izvor: B92

Sreda, 07.02.2001.

20:46

Default images
Jugoslovenski ministar inostranih poslova Goran Svilanovic izjavio je u sredu u Berlinu, posle razgovora sa svojim nemackim kolegom Jozefom Fiserom, da je Srbiji neophodna pomoc iz inostranstva radi podizanja domace privrede na noge, te da bi Nemacka trebalo da u tome odigra kljucnu ulogu. "Nasa zemlja se sada nalazi u vrlo kriticnoj fazi, jer ima mnogo nagomilanih problema s kojima moramo da se suocimo, a tu su, pre svega, siromastvo naroda i oronula privreda", izjavio je Svilanovic u kratkoj izjavi novinarima neposredno posle razgovora s Fiserom.

Kako prenosi Tanjug, Svilanovic je, tokom jednodnevne posete Berlinu razgovarao i s Mihaelom Stajnerom, spoljnopolitickim savetnikom kancelara Gerharda Sredera, kao i s funkcionerima nemackog ministarstva za privrednu saradnju i razvoj.

Jozef Fiser je naglasio da je svom jugoslovenskom kolegi dao uveravanja da Nemacka ima velik interes da put SRJ ka Evropi bude krunisan uspehom. "Nemacka ce je na tom putu, prema svojim mogucnostima, pratiti i podrzavati", rekao je Fiser. "Podrobno smo razgovarali o situaciji u celom regionu, o Kosovu, o odnosima Srbije i Crne Gore i svim drugim pitanjima. Nemacka vidi dobru mogucnost da sada, s demokratski izabranom vlascu u Beogradu, dodje do trajnog, mirnog resenja svih spornih pitanja, do odustanja od upotrebe sile, do resenja humanitarnih, pravnih i svih drugih pitanja", rekao je Fiser.

Jugoslovenski ministar inostranih poslova Goran Svilanovic, izjavio je, po povratku iz zvanicne posete Nemackoj, da je Jugoslavija od Nemacke dobila pomoc od sto miliona maraka. Svilanovic je istakao da ce Privredna komora Nemacke uskoro otvoriti kancelariju preko koje ce se direktno investirati u privredu SRJ i preko koje ce kontaktirati privrednici dve zemlje, javlja Srna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: