ALBANSKI EKSTREMISTI I DALJE NAPADAJU POLOZAJE POLICIJE

Izvor: B92

Utorak, 06.02.2001.

17:49

Default images
Oruzane provokacije i napadi naoruzanih albanskih ekstremista na polozaje drzavnih snaga bezbednosti u selu Lucane, nastavljeni su i u utorak popodne. Kako javlja dopisnik Radija B92, na jedan od policijskih punktova u Lucanu vatra je sa okolnih brda u tampon zoni otvorena u trenutku kada su punkt obilazili americki izaslanik za Balkan Dzejms Perdju i ambasador u Beogradu Vilijam Montgomeri. Americki zvanicnici su najpre stali u zaklon, a potom usli u blindirana vozila i vratili se ka Bujanovcu. Naoruzani albanski ekstremisti su sa uzvisenja u tampon zoni iznad Bujanovca i pre podne napadali drzavne snage reda u selu Lucane, s tim sto su ovi napadi bili neuporedivo manjeg intenziteta od onih u noci izmedju ponedeljka i utorka, u kojima su, kako su predstavnici policije naveli, korisceni minobacaci, bestrzajni topovi i automatsko oruzje veceg kalibra. U tim napadima nije bilo posledica po drzavne snage bezbednosti. Napad su predstavnici policije i VJ ocenili najzescim od izbijanja otvorenih sukoba na jugu Srbije, po istocnoj ivici zone bezbednosti. To je drugi intenzivni napad albanskih ekstremista u dve noci za redom. Srbi u Bujanovcu su, stoga, vrlo uznemireni. U zaledjini Bujanovca, prema okonim selima u blizini tampon zone, nakon najnovije obnove oruzanih dejstava, retko ko se usudjuje da se krece lokalnim putevima. Sva naselja, a i sam Bujanovac su u nizini, a sa okolnih uzvisenja vrebaju snajperisti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: