Izrael odbacio kritike

Izraelski premijer Ehud Olmert odbacio je kritike međunarodne zajednice na račun izraelske ofanzive u pojasu Gaze.

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.07.2006.

13:08

Default images

On je rekao da je cilj vojne akcije da se izvrši pritisak na Palestince da oslobode otetog izraelskog vojnika, kao i da se zaustave raketni napadi na ciljeve u Izraelu. U izjavi novinarima stranih medija, Olmert je rekao da neće pregovarati s vladajućim palestinskim Hamasom o oslobađanju vojnika koji je otet 25. juna.

Ekstremistička organizacija koja je otela 19-godišnjeg vojnika tražila je od Izraela da oslobodi više od 1.000 palestinskih zatvorenika. "Neću osloboditi zatvorenike za (izraelskog) vojnika Gilada Šalita", rekao je Olmert.

Izraelski premijer je dodao da akcija u Gazi, koja je počela pre više od 10 dana, nema rok i da će biti "nastavljena... dok se ne ispune postavljeni ciljevi". "Staću kada budem mislio da mogu da osiguram bezbednost narodu Izraela", rekao je Olmert. Visoki zvaničnik Hamasa Musir al-Masri je rekao, međutim, da bi neispunjavanje zahteva otmičara moglo da ugrozi život vojnika. "Cionistički neprijatelji mogu samo da sanjaju o tome da će Palestinci prihvatiti da puste izraelskog vojnika a da prethodno ne plate", rekao je Masri.

U poslednjim izraelskim napadima u pojasu Gaze ubijen je jedan i ranjeno je pet palestinskih ekstremista. Izraelski radio je preneo da su ekstremisti u pojasu Gaze od jutros ispalili tri rakete na južni Izrael. U napadu nije bilo žrtava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: