Novi poslanici G17 plus

Saša Vitošević i Vesna Raca Radosavljević novi su poslanici izabrani sa liste G17 plus, pošto su ta mesta ostala upražnjena ostavkama.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.05.2006.

12:49

Default images

Administrativni odbor Skupštine Srbije konstatovao je danas da su Saša Vitošević i Vesna Raca Radosavljević novi poslanici izabrani sa liste G17 plus. Prethodno je Republička izborna komisija dodelila poslaničke mandate Vitoševiću i Radosavljevićevoj, nakon što su dva poslanička mesta ostala upražnjena kada su Branka Bošnjak i Vesna Obradović podnele ostavke.

G17 plus je tako u poslednjih nekoliko dana zamenila ukupno četiri poslanika. Pre dva dana, poslanički mandati su dodeljeni Momčilu Spasiću i Zoranu Subotičkom koji su zamenili Gorana Paunovića i Kseniju Milivojević, kojima je Administrativni odbor oduzeo, a parlament konstatovao prestanak mandata. Prethodno su, krajem novembra, zamenjeni i poslanici Sovranije Čonjagić i Vesna Lalić, koji su najavili da će glasati protiv budžeta. Na njihova mesta izabrani su Miroslava Gušić i Marko Kronja.

Još uvek bez kandidata

Predsedništvo G17 plus na današnjoj sednici nije raspravljalo o kandidatima za mesto vicepremijera Srbije.

Kako je agenciji Beta izjavila portparol stranke Ivana Grbić, stranka će se o tome izjasniti posle referenduma u Crnoj Gori. Grbićeva je ranije najavila da stranka ima dva kandidata za mesto potpredsednika Vlade - jednog muškarca i jednu ženu, čija imena nije htela da saopšti. Na sastanku, koji je prema njenim rečima bio organizacionog tipa, raspravljalo se o pripremama za vanrednu izbornu skupštinu stranke. Portparol G17 Plus rekla je da nije odlučeno kada će skupština biti održana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: