Šoškić: Karić prikupio dokaze

Bogoljub Karić prikupio je sve dokaze u inostranstvu za svoju odbranu, a naknadno će odlučiti kada će ih predati.

Izvor: B92

Petak, 17.02.2006.

15:14

Default images

Prema informacijama Karićevog advokata Slobodana Šoškića, policija još nije podnela krivičnu prijavu protiv Karića zbog finansijskih malverzacija u Mobtelu i da to, kako kaže, ne može biti razlog za krivičnu prijavu, jer se ona podnosi samo za određena krivična dela. Iz PTT-a upozoravaju da je država pretrpela milionske štete dok su Mobtelom upravljali Karići.

Advokat Bogoljuba Karića navodi da je skoro svakog dana u kontaktu sa svojim klijentom. Karić je u inostranstvu prikupio dokaze, kaže Slobodan Šoškić: "Prikupljanje dokaza nije prazna priča, a vi ćete sigurno biti obavešteni kada ćemo te dokaze prezentirati nadležnim organima."

"Mislim da ni vi ne očekujete da vam kažem gde je, iako je reč o novinarskoj znatiželji. Ja bih i mogao da vam kažem gde je, ali ja to ne želim iz razloga krajnje opreznosti, zbog situacije da i on može doći pod udar krivičnog progona. Nemojte očekivati da ću ikada bilo kome reći gde se on nalazi", odgovorio je Šoškić na pitanje novinara gde je lider Pokreta snaga Srbije.

Policija je raspisala potragu za Bogoljubom i Sretenom Karićem, pošto su skoro svi Karići napustili Srbiju. Poreska policija prosledila je MUP-u krivične prijave protiv Bogoljuba Karića i njegova tri brata zbog sumnje da su od 1999. do 2001. godine utajili porez od 7,7 miliona nemačkih maraka.

Međutim, iz javnog preduzeća PTT-a, koji je suvlasnik Mobtela, u više navrata su isticali su da je poslovanjem Mobtela država izgubila dvesta puta više od ove sume. "Ukupna šteta države iznosi više od 700 miliona evra, 365 profit, plus kamate, plus procenat vlasništva, plus odlivanje na njihove račune", kaže Željko Ivanji iz PTT Srbija.

Gde je sav taj novac završio, da li su njime raspolagali samo Karići i da li su oni bili jedini i pravi vlasnici većinskog dela Mobtela, u javnosti se samo nagađa. Evidentno je da porodica Karić nije imala velikih investicija niti poslova u zemlji, pogotovu u poređenju sa novcem kojim su u proteklih deset godina raspolagali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: