Šaron nije u neposrednoj opasnosti

Jerusalim -- Život izraelskog premijera Arijela Šarona nije u neposrednoj opasnosti, iako mu je stanje ozbiljno.

Izvor: Beta
Podeli

To je rekao načelnik anesteziologije jerusalimske bolnice i član grupe specijalista koje leče Šarona Joram Vajs. On je objasnio da za potpunu ocenu stanja treba sačekati još nekoliko dana, kada će efekti anestezije potpuno nestati.

Direktor bolnice Šlomo Mor Josef izjavio je da se poboljšala moždana funkcija izraelskog premijera. "Poboljšala se funkcija mozga. Mogao je lepo da pomera desnu nadlakticu i desno stopalo. Takodje je pomerao levu šaku. Činjenice pokazuju poboljšavanje neurološke aktivnosti, ali je njegovo stanje i dalje teško i stabilno. Ne možemo znati kako će biti sutra", rekao je Mor Josef.

Ekipa neurologa i neurohirurga je juče počela postepeno da smanjuje dozu anestezije. Budjenje iz indukovane kome je neophodna mera koja će omogućiti da se utvrdi stepen oštećenja koje je izazvalo teško krvarenje u mozgu. Kada se probudi iz kome, Šaron će biti podvrgnut nizu pregleda kako bi se utvrdilo kako reaguje na svetlost, zvuk i bol i da se proceni da li je došlo do oštećenja odredjenih moždanih centara. Specijalisti su procenili da, u svakom slučaju, on neće biti u mogućnost da obavlja dužnost premijera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.