Van upotrebe 94 tone šećera

U Subotici i Bačkoj Topoli van prometa je inspekcija stavila 94 tone šećera, za koje se sumnja da su neispravne za korišćenje.

Izvor: B92

Petak, 09.12.2005.

10:00

Default images

Sanitarna inspekcija u Bačkoj Topoli je stavila van upotrebe 24 tone šećera preduzeća "Kompani", a u Subotici je šećer za koji se sumnja da sadrži metalne opiljke inspekcija otkrila u kompaniji "Si & Si", ukupno 70 tona, koji su bili namenjeni proizvodnji.

Šećer je stavljen van upotrebe do dobijanja rezultata analize na mehaničke nečistoće.

Kako je rekao načelnik Odeljenja sanitarne inspekcije za severnu Bačku Milan Mileusnić, šećer u Kompani u Bačkoj Topoli nabavljen je od firme "Lugonja petrol" iz Novog Sada.

Pokrajinska sanitarna inspekcija danas je donela rešenje da sav šećer zrenjaninske šećerane, koji je proizveden ove godine i distribuiran u našoj zemlji, bude povučen sa tržišta, kaže za B92 načelnik srednjebanatskog odeljenja pokrajinske sanitarne inspekcije Stanimir Masal. On dodaje da će šećerana biti dužna da sav šećer vrati sa tržišta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: