Vladika Jovan ipak u zatvor

Apelacioni sud i Bitolju odbio je žalbu vladike Jovana Vraniškovskog.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.07.2005.

15:14

Default images

Arhiepiskop autonomne Ohridske arhiepiskopije osuđen je na godinu i po dana zatvora zbog izazivanja nacionalne i verske mržnje i netrpeljivosti, a odbijanje žalbe znači da je u obavezi da se sutra u 7.00 javi na izdržavanje kazne.

Policija Makedonije, koja vladiku Jovana praktično ne ispušta iz vida, a koji se nalazi u hramu u Nižepolju kod Bitolja, ranije je najavila da će privesti Vraniškovskog ako se u zakonom predviđenom roku ne javi na izdržavanje kazne.

Vraniškovski bi u zatvoru mogao ostati i dve i po godine ako isti viši sud u Bitolju potvrdi odluku sudskih vlasti da još jednu kaznu, uslovnu zatvorsku kaznu u trajanju od godinu dana, na koju je osuđen zbog samovolje i nasilja, pretvori u efektivnu. Vraniškovski je ranije izjavio da će poštovati odluku suda i da nema nameru da beži iz Makedonije jer ne želi da gazi dostojanstvo svoje crkve, svog naroda niti svoje dostojanstvo, za B92 javlja Safet Biševac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: