Suvajdžić svedoči o političarima

Suđenje pripadnicima “Zemunskog klana” nastavljeno je u Specijalnom sudu u Beogradu svedočenjem Miladina Suvajdžića.

Izvor: B92

Utorak, 07.06.2005.

14:16

Default images

Glavni pretres i danas je zatvoren za javnost. Kako se saznaje, svedok-saradnik Suvajdžić odgovara na pitanja sudskog veća o ubistvima za koje su optuženi pripadnici klana. Sudsko veće su interesovali podaci o tome ko je od političara dolazio kod Dušana Spasojevića u Šilerovu ulicu, ali je svedok naveo da ne zna njihova imena.

Saznaje se da je Suvajdžić juče rekao da su u Šilerovu dolazili neki poslanici, ali nije znao o kome se radi.

Pripadnici grupe Dušana Spasojevića se terete za terorističke napade na firmu Ljubiše Buhe "Difens roud" i na sedište Demokratske stranke Srbije, kao i za tri otmice biznismena iz Srbije. Oni su optuženi i za ubistva Željka Bodiša, Todora Gardaševića, Srđana Ljujića, Sredoja i Zorana Šljukića, Željka Škrbe, Nenada Batočanina, Ivice Jovanovića, Zorana Uskokovića, Miloša Stevanovića, Jovana Guzijana, Radeta Cvetića, Branislava Lainovića i Ivice Nikolića.

Na optužnici se, pored prvooptuženog Milorada Ulemeka, nalaze još 33 osobe, od kojih je 11 u bekstvu. Suvajdžić bi i sutra trebalo da svedoči.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: