"SCG ne treba da opstane"

Potpredsednik Skupštine Crne Gore Dragan Kujović izjavio je da državna zajednica Srbija i Crna Gora "neće i ne treba da opstane".

Izvor: B92

Nedelja, 08.05.2005.

20:28

Default images

"Sve što postoji kao državna tvorevina na ovakav način zaslužuje da propadne, jer je to interes građana i SCG", rekao je Kujović gostujući u emisiji Most Radija Slobodna Evropa. Odgovarajući na pitanje da li bi se Crna Gora odvojila i ako bi se EU tome protivila, on je rekao da EU nema pravo da se protivi.

Prema njegovim rečima, pravo na referendum zapisano je u Beogradskom sporazumu, a  taj sporazum potpisao je Havijer Solana u ime EU, podsetio je on. "Zvanična Crna Gora, odnosno njena vlast, dužna je da štiti interese građana Crne Gore, a građani su na poslednjim izborima glasali za ovu vlast pre svega zbog toga što očekuju od nje da im omogući da imaju državu - suverenu, nezavisnu, međunarodno priznatu", rekao je Kujović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: