SCG i EU: Moguće i realno

U Beogradu je u četvrtak održan Sedmi unapređen dijalog Evropske komisije i Srbije i Crne Gore.

Izvor: B92

Petak, 22.04.2005.

09:05

Default images

Ministrar SCG za međunarodne odnose Predrag Ivanović i direktor Direkcije za Zapadni Balkan Rajnhard Pribe ocenjuju da su nastavak reformi i saradnja s Haškim tribunalom od ključnog značaja za nastavak približavanja SCG EU.

Ivanović je posle sedmog susreta izjavio da je razgovor bio veoma koristan jer su predstavnici Evropske komisije delegaciju SCG upoznali sa sadržajem i osnovnim porukama iz Studije o izvodljivosti i s mogućnostima SCG da preuzme obaveze iz Sporazuma o stabilizaciji i asocijaciji.

"Prema nalazu Evropske komisije, SCG raspolaže kritičnim kapacitetom reformi da može da stupi u drugu fazu stabilizacije i pridruženja. Taj proces zahteva pojačanje rada na reformama u svim aspektima socio-ekonomskog života. Taj proces zahteva puno poštovanje Ustavne povelje i primenu reformskih zakona, a moramo ostvariti i punu saradnju s Hagom", kaže on.

Rajhard Pribe je rekao kako se nada da će u ponedeljak ministri spoljnih poslova država-članica EU potvrditi ocenu Studije i da će odlučiti o početku pregovora o stabilizaciji i priključenju.

Sledeći Unapređen stalni dijalog biće održan sredinom jula ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: