Novi plan za vađenje autobusa

Nastavak akcije vađenja Autobanatovog autobusa iz Tise biće poveren stručnjacima beogradskog preduzeća Ivan Milutinović.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.04.2005.

16:36

Default images

Osim njih, u vađenju će učestvovati i specijalci iz žandarmerije i vojske, kazao je nakon današnjeg dvočasovnog razgovora predstavnika žandarmerije, vojske, policije i lokalne uprave Zrenjanina zamenik predsednika opštine, Goran Ibrajter. Inače, brodovi, mehanizacija i tehnika neophodni za vađenje autobusa počeli su da u četvrtak popodne pristižu na mesto nesreće.

On je rekao i to da je potvrđeno mišljene da se akcija izvodi u teškim uslovima i da će se u narednom periodu razmatrati sve mogućnosti njenog nastavka: "Danas se razrađuje plan operacije, u saradnji sa jedinicama žandarmerije i vojske. Novi je momenat da je autobus na dnu zasut peskom, kako je matica nanosila mulj i pesak, onaj prvobitni način vađenja autobusa otpada, dakle predstoji akcija čišćenja od nanetog mulja i upravo preduzeće Ivan Milutinović treba da odradi taj deo posla i da omogući podvezivanje autobusa, kako bi se mogao izvući. Radovi na čišćenju verovatno počinju sutra".

Nakon sastanka, članovi rodbine nestalih putnika saopštili su da će već sutra, ukoliko ne bude nikakvih naznaka nastavka ove akcije, preduzeti nešto sa ciljem da ponovo upozore javnost  na slabu organizovanost i nesposobnost predstavnika državnih institucija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: