Slede prijave i zahtev za odštetu

Advokat porodice jednog od poginulih gardista, Vladan Batić, najavio je da će podneti prijave protiv više osoba.

Izvor: B92

Nedelja, 12.12.2004.

10:24

Default images

Batić, koji je advokat porodice stradalog Dragana Jakovljevića, rekao je da će, osim prijava protiv više osoba, podneti i zahteve za naknadu materijalne štete zbog teških duševnih bolova koje su trpeli članovi porodice pokojnog gardiste.

"Zaključci Vrhovnog saveta odbrane potvrđuju da su pale u vodu jeftine laži i falsifikovanja istine takozvanih vojnih pravosudnih organa. Zbog toga, ali i zbog sramnog diskreditovanja pokojnog Jakovljevića podnećemo prijave u ime porodice Jakovljević", najavio je Batić.

Podsetimo dvojica gardista poginula su 5. oktobra u kasarni na Topčideru.

Nesumnjivo da Jakovljević nije mogao da se ubije

Međutim, predsednik Nezavisne komisije Božo Prelević, gostujući u na TV B92 u petak uveče, rekao je da i sama činjenica što je formirana Nezavisna komisija, ima veliki značaj jer to potvrđuje da postoji civilna kontrola Vojske.

On takođe, smatra da je važno da se oko tako važnog slučaja, kao što je pogibija dvojice gardista u kasarni na Topčideru, nije strančarilo, već su svi članovi Komisije hteli da se dođe do istine. Presedan je i to, kako je Prelević rekao za Radio-televiziju Srbije, što su dve komisije koje su ispitivale okolnosti te tragedije, vojna i državna, došle do različitih zaključka. On je ponovio da je Komisija nesumnjivo zaključila da vojnik Dragan Jakovljević nije mogao da izvrši samoubistvo, već da je to morala da uradi neka treća osoba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: