Bajec: Bilo pritisaka na Komisiju

Skoro svi članovi Komisije za hartije od vrednosti ispitani su u UBPOK-u u petak, saznaje B92.

Izvor: B92

Subota, 27.11.2004.

10:18

Default images

U UBPOK-u je saslušan i bivši član Komisije za hartije od vrednosti Dušan Bajec. On kaže da je podneo ostavku iz moralnih razloga. Bajec navodi da na njega lično niko nije vršio pritisak, ali da je pritisaka bilo.

"Po mom najdubljem uverenju, smatram da je došlo do grubog uplitanja u rad nezavisne komisije, od dela izvršne vlasti. To je uticalo na ozbiljno narušavanje integriteta komisije. To je dovelo do toga da sam tokom večeri, posle konsultacija sa predsednikom Srbije i presednikom DS-a, Borisom Tadićem, podneo ostavku”, kaže Bajec.

Potpredsednik Vlade Srbije Miroljub Labus, zadovoljan je načinom na koji su državni organi započeli istragu o neregularnostima u procesu preuzimanja akcija preduzeća "Knjaz Miloš". "Konačno su se probudili javni tužioci i državni organi su počeli da rade svoj posao", zaključio je Labus i naveo da je dobio podršku Svetske banke za odluku Komisije za hartije od vrednosti.

Ponuda za preuzimanje akcija “Knjaza Miloša” otvorena je do 6. decembra. Predsednik uprave "Laškog" Tone Turenšek rekao je da ta kompanija ima sve mogućnosti da postane vlasnik “Knjaza” i da je "Laško" svojevremeno svesno odlučio da izađe iz prljave igre. Kako B92 saznaje zajednička firma “Danona” i Vlade Divca, “Apurna” trebalo bi do ponedeljka da donese konačnu odluku o tome da li izaći sa novom ponudom za kupovinu akcija “Knjaza Miloša”. Iz “FPP Balkan Limitida” takođe, najavljuje da će u naredna dva dana odlučiti da li će učestvovati u ponovljenom krugu preuzimanja akcija aranđelovačke fabrike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: