NATASA KANDIC: ZATVORENICI TRAZE POBOLJSANJE ZA ALBANCE

Izvor: B92

Utorak, 07.11.2000.

01:04

Default images
Direktor Fonda za humanitarno pravo Natasa Kandic, koja je u ponedeljak obisla zatvor u Sremskoj Mitrovici, u izjavi za B92 kaze da je situacija veoma ozbiljna i komplikovana te da hitno treba da se resava jer i u drugim zatvorima nije bolje. Istovremeno, Kandic je istakla da medju zatvorenicima koji su se pobunili postoji potpuna solidarnost nezavisno od nacionalne pripadnosti, te da su zatvorenici srpske nacionalnosti trazili da svi imaju ista prava i pomenuli su da su Albanci imali dva obroka dok su ostali imali tri obroka. "Takodje su trazili da se Albancima omoguci da ne spavaju na podu, te se iz ovoga saznalo i da Albanci izgleda nisu imali krevete u ovom zatvoru", kaze Natasa Kandic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: