Tadić: Mogući novi izbori

Izvor: B92

Nedelja, 17.10.2004.

10:51

Default images

Boris Tadić najavio je mogućnost održavanja parlamentarnih izbora do kraja godine.

Posle pokretanja inicijative Srpske radikalne stranke za smenu predsednika Srbije i stavljanje tog predloga po hitnom postupku u skupštinsku proceduru, predsednik Demokratske stranke i predsednik Srbije Boris Tadić je rekao da se zbog toga stranke plaše da pokrenu postupak za njegov opoziv jer bi, u slučaju neuspeha na referendumu, došlo do raspisivanja prevremenih parlamentarnih izbora.

Tadić je, obraćajući se članovima Glavnog odbora DS rekao da on nema ništa protiv tog postupka, ali da neuspeh, koji je potpuno izvestan, znači da će se raspustiti Skupština, da će pasti Vlada i a onda slede novi izbori. "Mi nemamo ništa protiv novih izbora, potpuno smo spremni. Sutra možemo da krenemo u nove izbore. Na njima bi pobedili i imali bi više mandata nego sve stranke Vlade zajedno. Istovremeno, imali bi više mandata i od one, takozvane stalno-pobeđujuće Srpske radikalne stranke, koja ne može nigde da pobedi sama", rekao je Tadić.   Demokratska stranka Srbije saopštila je da neće podržati inicijativu za smenu Tadića. Iako smatra da Tadić nije poštovao plan Vlade o rešavanju političke situacije na Kosovu i Metohiji, funkcioner DSS Miloš Aligrudić izjavio je da njegova stranka neće glasati za opoziv predsednika Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: