Glasanje za opoziv Veličkovića

Izvor: B92

Nedelja, 10.10.2004.

10:44

Default images

Oko 120 hiljada birača opštine Leskovac u nedelju glasa o opozivu predsednika opštine Gojka Veličkovića.

Incijativu za opoziv pokrenulo je 10 stranka bivšeg DOS i jedna lokalna partija. Te partije su pre tri meseca prikupile oko 18 hiljada potpisa. Kao javlja dopisnik B92 iz Leskovca Bratislav Ilić, portparol Opštinskog odbora Demokratske stranke Dušan  Pešić, kaže da je za nepune dve godine, od kako je izabran za predednika opštine, Veličković postao jedan od najbogatijih u Republici Srbiji, dok su građani Leskovca najsiromašniji.

Pešić kađe da je predsednik opštine i direktor ekspoziture "UBB banke", u kojoj je deponovan opštinski budžet, i vlasnik nekoliko građevinskoh firmi koje na opštinskim tenderima dobijaju nameštene poslove. Predstvnici "demokratskog bloka" navode da je to samo deo razloga zbog kojih građani Leskovca treba da opozovu predsednika opštine.

Gojko Veličković koji je potpredsednik Socijalističke narodne stranke, negira sve optužbe ocenjujući da opoziciji smeta što se u Leskovcu mnogo radi i gradi, dok za vreme vladavine DOS nije urađeno ništa. Predsednika opštine podržavaju Opštinski odbori Socijalističke partije Srbije, Srpske radikalne stranke, Demokratske alternative, a od nedavno i Narodne demokratske stranke. Zanimljivo je da je Socijaldemokratska partija za opoziv Veličkovića, a DA koja se ujedinila sa SDP, protiv je opoziva.

Prema Zakonu o lokalnoj samoupravi, ako većina od izašlih birača bude glasala za opoziv, u Leskovcu će naknadno biti raspisani izbori za predsednika opštine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: