Ilić i Karić ugrožavaju vlast?

Izvor: B92

Nedelja, 25.07.2004.

10:40

Default images

Ujedinjavanje Ilićeve i Karićeve stranke u koaliciju otvara pitanje da li je narušen vladajući savez na republičkom nivou.

Funkcioneri koalicionih partnera Velimira Ilića u Vladi Srbije, Ksenija Milivojević iz G17 plus i Dušan Proroković iz DSS-a kažu da Vlada dogovorom Ilića sa Bogoljubom Karićem nije ugrožena.

"Mislim da nikoga ne bi trebalo da iznenađuje činjenica da su Bogoljub Karić i Velimir Ilić u koaliciji pred te izbore. Ilić na taj način ne krši koaliciju na republičkom nivou. Međutim, nama predstoje i lokalni izbori u Srbiji. Videćemo kako će se stranke na tim izborima grupisati", kaže Ksenija Milivojević.

"Samim tim što se neko prijavi za izbore, ne mora da znači da će na te izbore i izaći. Ako je stav da se na izbore ne izađe, onda na izbore ne treba da izađe niko. Ako se na izbore izlazi, onda moramo praviti jednu široku koaliciju. Moramo birati ljude koji će da ostanu da reprezentuju srpske političke interese u skupštini Kosova i Metohije. Mi se nadamo da ćemo u narednom periodu doći do nekog zajedničkog rešenja", rekao je Proroković za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: