EVROPSKE SOCIJALDEMOKRATE PODRZAVAJU KOSTUNICU

Izvor: B92

Nedelja, 22.10.2000.

16:44

Default images
Socijaldemokratske partije Evrope podrzale su u nedelju novog predsednika SRJ Vojislava Kostunicu, javlja Beta. U saopstenju, koje je potpisao predsedavajuci evropskih socijaldemokrata, nemacki ministar odbrane Rudolf Sarping, naglaseno je da je nakon promena na saveznom nivou neophodan uspeh DOS na parlamentarnim izborima u Srbiji. Pozdravljajuci delimicno ukidanje sankcija SRJ, evropske socijaldemokratske partije izrazavaju nadu da ce podrska medjunarodne zajednice predsedniku Kostunici dovesti do toga da SRJ postane priznat clan evropske porodice i medjunarodne zajednice, sa svim pravima i obavezama. Izjavu Socijaldemokratskih partija Evrope, koju je prenela Socijaldemokratska partija Austrije, potpisali su, pored Sarpinga, sef britanske diplomatije Robin Kuk, potpredsednik Vlade Svedske Lena Hjelm Valen, predsednik austrijskog parlamenta Hajnc Fiser i ministar odbrane Grcke Akis Cohacopulos.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: