DJINDJIC: DOGOVORENA SARADNJA DOS I VLADE CRNE GORE

Izvor: B92

Sreda, 18.10.2000.

17:24

Default images
Predsednik Demokratske stranke Zoran Djindjic najavio je da ce se u Beogradu uskoro odrzati sastanak s predsednicima Skupstine i Vlade Crne Gore Svetozarom Marovicem i Filipom Vujanovicem na kome ce se razgovarati o buducnosti zajednicke drzave. Djindjic je u izjavi "Blicu" rekao da je u utorak telefonom razgovarao s crnogorskim predsednikom Milom Djukanovicem i dogovorio dalju saradnju DOS i Vlade Crne Gore, prenosi FoNet. Prema Djindjicevim recima, dogovoreno je i da, odmah posle republickih izbora u Srbiji, pocnu razgovori o pravljenju novog Ustava SRJ, kojim ce se regulisati i odnosi Srbije i Crne Gore u zajednickoj drzavi, a da ce se posle Nove godine otvoriti javna demokratska rasprava o uredjenju tih odnosa. Odgovarajuci na pitanje o prekidu razgovora sa Socijalistickom narodnom partijom o pravljenju nove Savezne vlade, on je istakao da ce, ukoliko ta stranka napravi koaliciju sa Socijalistickom partijom Srbije, to znaciti potpunu katastrofu za drzavu i "zabijanje noza u ledja Srbiji". Djindjic je dodao da SNP, ukoliko hoce da formira Vladu s DOS, mora da prihvati uslove koje DOS nudi i da "do nedelje ocekuje pozitivan odgovor SNP".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: