Nastavljeni sukobi u Gazi

Izvor: B92

Četvrtak, 20.05.2004.

08:44

Default images

Izraelska vojska ubila je u četvrtak ujutru pet palestinskih ekstremista u dva odvojena incidenta.

Broj poginulih u napadu na demonstrante u blizini Rafe, koji se dogodio u sredu još nije poznat, javlja dopisnik B92 Saša Živković. Prema palestinskim izvorima poginulo je 23 ljudi, dok izraelska vojska tvrdi da je broj nastradalih osam.

Prema izraelskoj verziji događaja, jedna od tri tenkovske granate ispaljene na napuštenu kuću u Rafi, prošla je kroz zidove i pogodila demonstrante.

Potpredsednik izraelske Vlade i ministar pravde, Tomi Lapid, najoštrije je osudio ovu akciju. "Ovo je ljudska i politička tragedija. Ovo treba da nas sve dodatno uveri da je krajnje vreme da se povučemo iz Gaze".

Poslanik najjače opozicione partije u Knesetu, Juli Tamir pozvala je vojsku da prestane sa operacijama u Gazi. "Operacija mora da bude stopirana, pre nego što
se pretvori u novi Liban!".

Palestinski premijer Ahmed Kurija osudio je ponašanje Izraela. " Svakodnevni zločini koji se čine nad našim narodom pokazuju da u delu izraelske Vlade ne postoji nikakva želja za postizanjem mira."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: