28 dana do predsedničkih izbora

Izvor: B92

Subota, 15.05.2004.

14:59

Default images

Kandidati nastavljaju sa intenzivnim izbornim kampanjama, a rejtinzi uglavnom ostaju isti.

Tomislav Nikolić zatražio je u subotu na mitingu u Medvedji da se srpska vojska I policija vrate na Kosovo I Metohiju u sastavu medjunarodnih snaga. Kandidat radikala obećao je Albancima autonomiju, ali Srbi na Kosovu, kako je rekao, moraju da žive u srpskoj državi.

Kandidat Demokratske stranke, Boris Tadić, boravio je u Prijepolju. O njegovom izbornom mitingu izveštava dopisnik B92 iz Novog Pazara, Muharem Mutabdžija. “Ova država mora biti deo evropskih integracija i cilj mog političkog rada jeste Srbija u EU”, rekao je Boris Tadić u subotu građanima Prijepolja: “Postali smo zemlja sa problemom koji se zove narkomanija, postali smo zemlja sa problemom koji se zove nepravda, sa problemom koji se zove: niko nije hteo s nama. Ja hoću da budem predsednik Srbije zato što znam da moguda popravim stvari. Mogu da razgovaram sa ljudima iz sveta, mogu da razgovaram i sa Rusima i sa Amerikancima i sa Evropljanima, mogu i sa našim susedima, hoću da razgovaram sa svakim ako će to doneti samo jedno radno mesto više. Hiljadu radnih mesta više, još bolje. To je uloga predsednika Srbije”, kazao je Tadić.

Predizborni skup u Prijepolju Boris Tadić je završio pozivom građanima da na izborima pokažu mudrost i odgovornost prema mladim generacijama, kojima ne se ne smeju ostaviti dugovi.

Kandidat vladajuće koalicije, Dragan Marsićanin, odbio je u subotu televizijski duel sa Borisom Tadićem. On kaže da će duela kandidata biti na televiziji, ali u drugom izbornom krugu. “Sada sam u dijalogu sa narodom, a sa Tadićem I Nikolićem duele vodim godinama”, kaže Marsićanin.

Kako izgleda dijalog sa narodom imali su nedavno prilike da čuju I slušaoci Radija slobodna Evropa, čiji dopisnik na pijaci u Arilju nije morao ništa da uradi, osim da uključi kasetofon.

Građanka: “Mi sa sela da vas pitamo. Otkud vama tolike pare, ljudi, za upaljače, za nalepnice, za plakate. Mi nemamo, bre, kome jedno jaje da prodamo”

Maršićanin: “Sve po zakonu”

Građanka: “Po kom zakonu? Imamo i mi školovanu decu, nemamo đe da zaposlimo, nemamo ništa bre!. Pogledajte moje ruke kakve su. Moj sin od 30 godina završio fakultet i radi a nema dinara”.

Maršićanin: “Pa zato se i bavim politikom”

Građanka: “Zašta se baviš? Kojom politikom? Kakva je ta vaša politika, hoćete li mi reći kakva je ta vaša politika”.

Maršićanin: “Hoću, ali nemam utisak da volite da me slušate”.

Građanka: “Hoću, što da ne”.

Maršićanin: “E, politika da bude drugačije nego što je sad”.

Građanka: “Kako da bude drugačije?”

Maršićanin: “E, to ja znam”.

Građanka: “Ajde, probajte, da vidimo da nas uverite da nije ovo što mi pričamo. Ovo je strašno, ovo je pakao. Moja ćerka je završila fakultet, diplomirani inžinjer, nosi džakove u poljoprivrednoj apoteci. To je sramota. Vidi koliko vas ima, ko vas plaća, ljudi, ko vama pare daje?”

Sve ovo, naravno, utiče na rejting kandidata. Nekoliko agencija najavljuje nove rezultate od nedelje. Nezvanično se može čuti da bitnijih promena nema. Nikolić je I dalje prvi, Tadić ima prednost nad Maršićaninom, dok se od ostalih izdvaja samo Bogoljub Karić, kome rejting raste.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: