Tri poginula u akciji rušenja kuća

Izvor: B92

Subota, 15.05.2004.

12:20

Default images
Prema palestinskim izvorima, tri osobe poginule su u akciji rušenja kuća u izbegličkom kampu Rafa na jugu Gaze u petak.

Tokom ove operacije izraelske vojske srušeno je najmanje 35 kuća. Zvaničnici Evropske unije i Ujedinjenih nacija osudili su rušenje kuća u Rafi i pozvali Izrael da obustavi taj proces, javlja dopisnik B92 iz Jerusalima Saša Živković.

Generalni sekretar Ujedinjenih Nacija Kofi Anan oštro je osudio ponašanje Izraela i rekao da je rušenje kuća u Gazi kršenje međunarodnog prava. "Ujedinjene nacije uporno pozivaju Izrael da vodi računa o međunarodnom pravu prilikom obezbeđivanja svoje sigurnosti", izjavio je Fred Ekhard, potrparol UN. " Trazimo od Izraela da se drži svojih međunarodnih obaveza, tako što će odmah da zaustavi akcije koje kolektivno kažnjavaju ceo narod", rekao je on.

Brajan Kaue, ministar spoljnih poslova Irske i predsedavajuci EU, takođe je osudio ponašenje Izraela i pozvao Šaronovu vladu da se ponaša u smernicama koje im je uputio Kvartet za Bliski istok, koji sačinjavaju UN, EU, SAD i Rusija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: