Srbija ne može biti talac optuženika

Izvor: B92

Sreda, 12.05.2004.

19:21

Default images

Vuk Drašković je izjavio da ne postoji ni jedan razlog da Srbi štite haške optuženike i da je Srbija njihov taoc.

"Ja od 1996. godine javno govorim da je to naša međunarodna obaveza i da je moramo ispuniti ne samo zato što je to međunarodna obaveza, već i zato što je to naša nacionalna obaveza" - rekao je Drašković u sredu agenciji Srna po dolasku u Strazbur, odgovarajući na pitanje da li će u Savetu Evrope dati konkretna obećanja u vezi sa izručenjem optuženih.

Drašković je dodao da stav o ispunjavanju međunarodnih obaveza "ponavaljaju i koalicioni partneri u Vladi Srbije", ali on smatra da nije dovoljno samo ponavljati, već da treba raditi.

"Nažalost umesto svega toga mi danas imamo s jedne strane izjave da je to naša međunarodna obaveza koju moramo ispuniti, a s druge strane neki od njih kao (bivši načelnik Generalštaba Vojske Jugoslavije Nebojša) Pavković ne skidaju se sa državnih televizija, postali su maltene nacionalni heroji" - rekao je Drašković. On je istakao da mediji u Srbiji sada veličaju Milorada Lukovića-Legiju i Pavkovića, dok vlast na to, kako je rekao, ni na koji način odgovarajuće ne reaguje.

Drašković u Strazburu predvodi delegaciju SCG na zasedanju Komiteta ministara spoljnih poslova 45 zemalja članica Savjeta Evrope, na kome će učestvovati i šef UNMIK-a Hari Holkeri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: