Milosavljević: Neophodne disciplinske mere za pripadnike Žandarmerije

Izvor: B92

Četvrtak, 22.04.2004.

10:37

Default images

Profesor na Fakultetu političkih nauka i bivši profesor na Policijskoj akademiji Bogoljub Milosavljević izjavio je, komentarišući pojavljivanje pripadnika Žandarmerije u majicama "crvenih beretki" na suđenju za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića, da taj incident pokazuje da duh JSO još živi. “Osim toga, ceo slučaj upućuje na to da, kada je rasformirana Jedinica za specijalne operacije, nije urađena dobra provera eventualne kriminalne prošlosti kadrova koji će biti primljeni u Žandarmeriju. Verovatno se tada išlo logikom da je manji problem ako budu preuzeti oni za koje ne postoje krivične optužbe. Pretpostavljalo se da će lakše moći da budu kontrolisani ukoliko pređu u sastav neke druge jedinice.”

Milosavljević podseća da je pripadnicima MUPa zabranjeno da javno iznose  svoja politička uverenja i navodi da se događaj može smatrati povredom pravila službe. “Nakon ovoga morali bi da uslede disciplinski postupci, disciplinske mere, kao što je prestanak radnog odnosa, možda da slučaj bude tretiran kao povreda javnog reda i mira, videćemo”, kaže on. Milosavljević ističe da su jedinice popout JSO podložne manipulacijama i da bi istraga o motivima postupka pripadnika Žandarmerije trebalo da pokaže i da li postoji politička pozadina incidenta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: