KAPETAN DRAGAN: DJINDJIC - ARHITEKTA PREVRATA

Izvor: B92

Petak, 13.10.2000.

16:02

Default images
"Nikad nisam voleo Djindjica i cesto sam ga kritikovao, ali ono sto je on ucinio za poslednja cetiri meseca zasluzuje postovanje.On je taj koji je srusio Milosevica", kaze za berlinski "Velt" Dragan Vasiljkovic, poznatiji u Srbiji pod imenom Kapetan Dragan. U intervjuu koji prenosi agencija SENSE, on objasnjava da mu se 4.oktobra uvece javio Djindjicev menadzer za odnose sa javnoscu Milan Stevanovic i zatrazio od njega da sutra, 5.oktobra, za vreme demonstracija, preuzme Studio B. Od 250 ljudi, koliko je kapetan Dragan zahtevao, 180 njih je uspelo da se ubaci u zgradu i da, bez ikakvih problema, razoruza 75 policajaca koji su obezbedjivali studio. U petak 6.oktobra ujutru, posle demonstracija, Stevanovic se ponovo javio sa nalogom da se preuzme Direkcija carina i uhapsi direktor Mihalj Kertes. "Carina je bila finansijski oslonac rezima, a Kertes je Milosevicu bio ono sto je Himler bio Hitleru", podseca kapetan Dragan Vasiljkovic. Preuzimanje carine je, takodje, teklo glatko, ali u toku akcije se pokazalo da ona nije bila dogovorena unutar opozicije. Javio se Nebojsa Covic, rekao da to nije dogovoreno i pitao ko je dao naredjenje."Odgovorio sam mu da nisam imao vremena da prikupim tuce potpisa", kaze kapetan Dragan. Po njegovoj oceni, Djindjic je imao "dovoljno hrabrosti i vestine da organizuje prevrat i da u teskim situacijama izda prava naredjenja". "Bio je to dobar posao", zakljucuje Dragan Vasiljkovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: