Fantomska organizacija preti smrću Čanku i Kasi

Izvor: B92

Subota, 13.03.2004.

10:49

Default images

Predsednik Skupštine Vojvodine Nenad Čanak i lider Saveza vojvođanskih Mađara  Jožef Kasa izjavili su da ozbiljno shvataju pretnje smrću fantomske organizacije iz Čikaga. Organizacija koja sebe naziva "Preki revolucionarni sud dijaspore" sa sedištem u Čikagu poslala je preteće pismo Čanku i Kasi u kojem im poručuje da su "osuđeni na smrt" zbog toga što rade na "secesiji" Vojvodine od Srbije. Njima dvojici je zaprećeno da će "presuda" biti sprovedena tokom 2004. godine, objavio je novosadski "Dnevnik". Nenad Čanak je rekao da ga pretnje s jedne strane "zasmejavaju", ali ga sa druge strane plaše i podsećaju na nedavnu prošlost. "Ne ostaje mi ništa drugo nego da se smejem, iako su mi još uvek pred očima naslovi na stranicama žute štampe, tipa: 'Antihaški lobi osudio Đinđića na smrt'", kazao je Čanak. Jožef Kasa za B92 kaže da ima poverenja u službe bezbednosti u ovoj zemlji, ali i da pretnje nisu za potcenjivanje: “Naročito zato što je to pismo upućeno na godišnjicu pogibije premijera Đinđića. Mislim da je to današnja politička scena Srbije i Srba u dijaspori i kao takvu treba je prihvatiti kao realnost, treba raditi na promeni te stvarnosti. Sa druge strane, postavljam pitanje da li je to ta srpska dijaspora, koja treba da učestvuje u parlamentarnim izborima u Srbiji”, zapitao se Kasa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: