Bez Studije o izvodljivosti za izgradnju Centra za reciklažu

Izvor: B92

Utorak, 09.03.2004.

16:13

Default images
Uprava za zaštitu životne sredine Srbije saopštila je u utorak da se neće raditi Studija izvodljivosti za izgradnju dela Republičkog centra za tretman hemijskog otpada u okviru kragujevačkih fabrika "Zastava vozila" i "Zastava oružje". Studija se neće raditi pošto te dve kragujevačke fabrike nisu dale saglasnost za nastavak izrade tog dokumenta, kao i zbog toga što predložena lokacija ne odgovara potrebama budućeg centra, navodi se u saopštenju. Vlada Srbije 19. februara zadužila je Ministarstvo za zaštitu prirodnih bogatstava i životne sredine da, u saradnji sa nadležnim ministarstvima, Skupštinom opštine Kragujevac i fabrikama "Zastava vozila" i "Zastava oružje", počne pripreme za izradu Studije izvodljivosti za izgradnju dela tog centra, koji bi bio smešten u okviru dveju kragujevačkih fabrika.

Poslovodstvo fabrike "Zastava oružje" sapstilo je u utorak da nije dalo saglasnost za izgradnju Republičkog centra za tretman opasnog otpada i da se protivi toj ideji. Poslovodstvo "Zastave" ima "negativan stav" povodom odluke o izgradnji centra za tretman opasnog otpada, o čemu je uputilo dopise Skupštini grada Kragujevca, izjavila je agenciji Beta rukovodilac informativne sluzbe tog preduzeća Jasna Milanović. Ističući da odgovorni u "Zastava oružju" nisu konsultovani prilikom odlučivanja o izgradnji centra, Milanović je rekla da je odluka Ministartva za zaštitu prirodnih bogatstava i životne sredine o izgradnji Republičkog centra za tretman opasnih materijala u Kragujevacu doneta 19. februara i da je na adresu direktora vojne fabrike odluka stigla početkom marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: