Pribićević: Ne isključujem mogućnost dogovora o Vladi

Izvor: B92

Sreda, 11.02.2004.

10:17

Default images

Politički analitičar Ognjen Pribićević, bivši savetnik lidera SPO Vuka Draškovića, izjavio je da u izjavama Draškovića ne vidi neku veliku promenu. "Ne mislim da je to neka promena jer su predstavnici SPO-NS stalno govorili da se zalažu za Vladu stranaka 'demokratskog bloka', većinsku ili manjinsku, a nikada nije bilo rečeno da bi bila prihvatljiva bilo koja vrsta saradnje sa SPS. Ako se ima u vidu da je SPO bio nosilac otpora Miloševićevom režimu i žrtve koje je SPO podneo, onda mi se ne čini da je to neko iznenađenje ili promena stava SPO. S druge strane, izjave DS i DSS koje smo u utorak čuli govore o tome da te stranke nastavljaju da taktiziraju, posebno DS, imajući u vidu izbore u toj stranci. Šanse za izbor Vlade sada su smanjene, ali ne bih isključio mogućnost da dogovor ipak bude postignut, tim pre što mi se čini da nijednoj od tih stranaka ne bi odgovarali novi izbori. Posle novih izbora nešto više glasova bi dobili radikali, ali nedovoljno za formiranje Vlade, pa bi opet četiri stranke 'demokratskog bloka' morale da se dogovaraju", kaže Pribićević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: