Tadić: Očigledno će biti manjinska vlada uz podršku SPS-a

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.02.2004.

12:32

Default images

Potpredsednik Demokratske stranke, Boris Tadić, ocenio je u ponedeljak da je "očigledno" da su ostale partije demokratskog bloka odlučile da formiraju manjinsku vladu uz podršku Socijalističke partije Srbije. Tadić je, nakon razgovora sa predsednikom G17 plus, Miroljubom Labusom, rekao agenciji Beta da je stekao utisak da je ta stranka otvorena za manjinsku vladu i da joj "nije od odlučujuće važnosti" koja će partija tu vladu podržati. On je ponovio da za DS nije prihvatljiva nikakva manjinska vlada, već vlada u koju bi ušle sve partije demokratskog bloka. Potpredsednik DS-a je istakao da, ukoliko do formiranja većinske vlade ne može doći, DS će biti opozicija novoformiranoj vladi. On je najavio da će u utorak javnosti predočiti svoje viđenje političke situacije u Srbiji i predložiti rešenje za koje bi moglo da obezbedi nastavak ekonomskih reformi i proces evroatlanskih integracija. Tadić je rekao da nisu tačne izjave o "jednokratnoj podršci socijalista", već da sa radi o širem političkom dogovoru sa Socijalističkom partijom Srbije koji će vratiti Slobodana Miloševića u sistem vlasti.

Zamenik predsednika Demokratske stranke, Zoran Živković, izjavio je ranije u ponedeljak da su što se njega tiče razgovori o formiranju vlade završeni. "Za DS su razgovori o vladi završeni. Neprihvatljiva je manjiska vlada, jer je Glavni odbor stranke odlučio da DS može samo u većinsku vladu. A neprihvatljiva je i većinska koja neće moći da nastavi započete reforme u Srbiji", rekao je Živković agenciji Beta. On je naglasio da je za DS neprihvatljiva vlada koja bi bila formirana uz saradnju sa socijalistima. Živković je izjavio i da u DS ima težnji za ulazak u novu Vladu Srbije, ali da se on tome protivi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: