Koštunica premijer, Labus potpredsednik, Maršićaninu privreda, Jočiću policija

Izvor: B92

Sreda, 21.01.2004.

19:55

Default images

I pored toga što na sastanku radne grupe u sporazumu koji je ponuđen DS-u nisu navedena rešenja za funkcije u Vladi, prema poslednjem dogovoru DSS-a, G 17 plus i koalicije SPO-NS, podela resora u manjinskoj vladi usaglašena je u najvećoj meri, saznaje B92. U vladi koju bi, prema dogovoru, trebalo da čine tri stranke, broj potpredsedničkih mesta bio bi smanjen sa dosadašnjih šest na jedno, Ministarstvo saobraćaja i telekomunikacija bilo bi razdvojeno, a Ministarstvo trgovine i usluga i Ministrastvo za ekonomske odnose sa inostranstvom ubuduće bi trebalo da budu objedinjeni u jedno. Ministarstvo za nauku bilo bi objedinjeno sa Ministarstvom prosvete i sporta, kao i Ministarstvo pravde sa Ministarstvom za lokalnu samoupravu. Novina je formiranje  ministarstava za Kosovo i za dijasporu.

Prema poslednjem načelnom dogovoru tri stranke DSS-u  bi, osim funkcije premijera namenjenje Vojislavu Koštunici, pripalo i ministarstvo za privredu koje bi vodio Dragan Maršićanin, a kao kandidat za ministra policije pomenut je Dragan Jočić. Na čelu ministarstva prosvete, nauke sporta bio bi Aleksandar Popović, a ministarstva građevina Rade Obradović. DSS-u bi pripalo i minstarstva energetike i vera, kao i novo ministarstvo za Kosovo i Metohiju.

Ispred G17 plus Miroljub Labus bio bi potpredsednik Vlade, dok bi Mlađan Dinkić bio ministar finasija. Resor zdravstva preuzeo bi Tomica Milosavljević, a za ministarstvo trgovine i ekonmskih odnosa inostranstvom kao kandidat figurira Dušan Vujović, saradnik iz Svetske banke. G17 plus u toj podeli dobio bi i ministarstvo telekomunikacija kao i ministarstvo poljoprivrede čiji bi ministar bila Ivana Dulić Marković. Radovan Jelašić trebalo bi da postane guverner Narodne banke Srbije. Minsitarstvo za rad i soijalna pitanja pripalo bi Socijaldemokratskoj partiji koja je bila na listi G17 plus, a tu funkciju bi po načelnom dogovoru obavljao Slobodan Lalović.

Koalicija SPO- NS, osim ministrstva inostranih poslova na nivou državne zajednice, u podeli je, kako saznaje B92, dobila bi i ministarstva saobraćaja, kapitalnih investicija, dijaspore i kulture.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: