RUSIJA UPOZORILA MILOSEVICA DA NE KORISTI SILU

Izvor: B92

Nedelja, 01.10.2000.

05:10

Default images
Specijalni izaslanik Rusije za Balkan Vladimir Cizov izjavio je da je Rusija upozorila Slobodana Milosevica da ne sme koristiti silu radi opstanka na vlasti. Cizov boravi u Podgorici gde je razgovarao sa ministrom spoljnih poslova Crne Gore Brankom Lukovcem. Ruski izaslanik je rekao da je stav njegove zemlje da Demokratska opozicija Srbije i Slobodan Milosevic treba da pristanu na "sravnjivanje rezultata izbora kako bi se utvrdilo cinjenicno stanje". Cizov je dodao da je u tom smislu intonirana poruka koju je ruski sef diplomatije Igor Ivanov uputio Milosevicu i Kostunici. Ranije je objavljeno da se uz Vladimira Cizova i u Jugoslaviji nalazi jos jedan diplomata, Aleksandar Tolkac, po nalogu sefa ruske diplomatije Igora Ivanova, te da je planiran njihov susret sa zvanicnim predstavnicima federalnih vlasti, "kao i drugi politicki kontakti", kao i da ce oni "uskoro" stici u Beograd.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: