Diplomate podnele krivičnu prijavu protiv Svilanovića

Izvor: B92

Petak, 12.12.2003.

14:21

Default images

Grupa od 70 diplomata i službenika Ministarstva spoljnih poslova SCG podnela je u petak krivičnu prijavu protiv ministra spoljnih poslova Gorana Svilanovića i generalnog sekretara Ministarstva Zorana Basarabe zbog zloupotrebe službenog položaja. Diplomate optužuju Svilanovića i Basarabu da su zloupotrebili službeni položaj, jer su bez obrazloženja i opšteg kriterijuma doneli 222 Rešenja o neraspoređivanju zaposlenih u Ministarstvu, rečeno je na konferenciji za novinare u beogradskom Međunarodnom pres centru.

Odluka o neraspoređivanju stručnih diplomata "štetna je za lične interese i interese države", rekla je advokat podnosilaca prijave Mirjana Stanković i dodala da se "mora znati zašto je za njihovim radom prestala potreba". Advokat Miroslav Nikolić rekao je da "racionalizacija" kao navedeni razlog neraspoređivanja zaposlenih službenika ministarstva nije dobar razlog jer bi u tom slučaju, kako je rekao, došlo do prekida radnog odnosa, a ne do neraposređivanja. Krivična prijava protiv Svilanovića i Basarabe podneta je danas Drugom opštinskom javnom tužilaštvu u Beogradu, rekla je Stankovićeva i dodala da je od stupanja rešenja o neraspoređivanju 1. jula 2003. pokrenuto i 160 individualnih sporova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: