Tadić: Voleo bih da vojnici SCG odu na Kosovo

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.12.2003.

22:10

Default images

“Bio bih najsrećiji čovek na svetu da sam imao priliku da pošaljem naše vojnike da štite naše sunarodnike na Kosovu, da niko ne ubija Srbe na Kosovu”, izjavio je u ponedeljak uveče potpredsednik Demokratske stranke i nosilac izborne liste Boris Tadić. On je na predizbornoj konvenciji održanoj u Kragujevcu pred više od 1.000 članova DS rekao da nisu tačne optužbe da aktuelna vlast ne želi da štiti Srbe na Kosovu. Tadić je podsetio da su oni koji to govore bili u vladi koja je potpisala Kumanovski sporazum i ugovor prema kome vojnici SCG samo u malom broju mogu da štite na Kosovu “naše granice i bogomolje”.

Naglašavajući da Srbija treba da bude deo sveta, Tadić je ponovio da će u mirovne operacije ići samo profesionalni vojnici za platu od 2.000 dolara i da on "nikada neće potpisati odluku kojom će naši sinovi i unuci ići u mirovne operacije". On je rekao da "Srbija mora da brine o svojim vojnicima, policajcima i građanima" i ne treba da ih "huška jedne na druge", već da vodi politiku mira i naglasio da će "DS biti brana svakoj radikalizaciji Srbije, i desnoj, i levoj".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: