GSS će DOS-u predložiti izbore do kraja godine

Izvor: B92

Subota, 08.11.2003.

10:12

Default images

Predsedničke izbore i raspravu o poverenju Vladi Srbije u parlamentu, prate spekulacije o datumu raspisivanja parlamentarnih izbora. Više puta je saopšteno da će dogovor o tome biti postignut na narednoj sednici Predsedništva DOS-a. Iz Gradjanskog saveza Srbije stigla je najava da će čelnici te stranke na predstojećoj sednici vladajuće koalicije predložiti raspisivanje izbora do kraja godine. Član Predsedništva GSS Dragor Hiber izjavio je za Radio B92 da je ta stranka još pre početka rasprave o poverenju predsednici parlamenta i Vladi Srbije bila za izbore, ukoliko se pokaže da DOS nema većinu za skidanje pomenutih tačaka sa dnevnog reda: “Tada smo još, pre više od mesec dana, nagovestili da ćemo u tom slučaju za izbore, a da prepuštamo vladi da odredi najpovoljniji datum za njihovo održavanje. U međuvremenu se ništa nije promenilo, izuzev što se gubi vreme i novac poreskih obveznika na rasprave o poverenju vladi, u kojoj kao da oni koji su pitanje tog poverenja otvorili ne žele da se rasprava okonča glasanjem. Pod tim okolnostima smatramo da nema razloga da se izbori odlažu”, kazao je Hiber.

Hiber je dodao da veruje da će predlog GSS za raspisivanje parlamentarnih izbora do kraja godine biti podržan od strane vladajuće koalicije, ne želeći da spekuliše o mogućem datumu njihovog održavanja: “Uostalom, nešto slično tome je zaključilo Predsedništvo DOS-a pred početak ovog zasedanja. Otuda, ja sam uveren da će jedna ovakva inicijativa biti prihvaćena, a da li će izbori biti neposredno pre, neposredno posle nove godine, uostalom nije ni najbitnije”, rekao je Hiber.

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Dragan Maršićanin kritikovao je odluku o odlaganju skupštinske rasprave o poverenju Vladi do 18. novembra, navodeći da nije siguran da će Skupština Srbije nastaviti da radi u ovom sazivu, jer je sve izvesnije da će u medjuvremenu biti raspisani parlamentarni izbori: “Ostaje veliko pitanje da li će skupština ikada više u ovom sastavu i biti održana, da li će ova sednica i biti nastavljena ili će u međuvremenu, što ima sve veće izglede, biti raspuštena i biti raspisani prevremeni izbori. DOS je nateran na te izbore i moguće je da je juče bila održana poslednja sendica u ovom sazivu”, rekao je Maršićanin.

 Maršićanin je najavio da će DSS održavati konferencije za novinare posvećene Vladi Srbije svakog dana do izborne tišine u četvrtak 13. novembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: