Čović dobio uveravanja od Holkerija da će ispitati "slučaj sa fotografijama"

Izvor: B92

Utorak, 04.11.2003.

19:52

Default images

Predsednik državnog Koordonacionog centra za Kosovo i Metohiju Nebojša Čović izjavio je u utorak da je od šefa UNMIK-a Harija Holkerija dobio uveravanja da će istražiti ceo slučaj i identitet lica na fotografijama koje su objavile "Večernje novosti". "Večernje novosti" su juče objavile fotografije trojice pripadnika "Oslobodilačke vojske Kosova" od kojih jedan drži u rukama dve odsečene glave srpskih vojnika. "Kakav još dokaz treba", zapitao je Čović na predstavljanju knjige Vlade Srbije o albanskom terorizmu i organzovanom kriminalu. On je rekao da je od Holkerija zatražio podatke ko su počionoci tog zlodela i da mu je Holkeri obećao da će istražiti ceo slučaj. "U Beogradu je došlo do demokratizacije, a da li je u Prištini? Nije", konstatovao je Čović. Predsednik Vlade Srbije Zoran Živković smatra da su već same fotografije dovoljne za reakcije. "Zamislite tu fotografiju da su neke druge uniforme", kazao je Živković. Prema njegovim rečima, nereagovanje posle objavljivanja fotografija govori da još postoje dvostruki standardi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: