Premijer traži razrešenje Marije Rašeta Vukosavljević

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.11.2003.

13:48

Default images

Republički premijer Zoran Živković potvrdio je u ponedeljak u izjavi novinarima da je Skupštini Srbije podneo zahtev za razrešenje ministarke za saobraćaj i telekomunikacije Marije Rašete-Vukosavljević. Tokom leta dnevna štampa optužila je krajem jula ministarku za sukob interesa, navodeći da je zajedno sa bivšim generalnim sekretarom ministarstva za saobraćaj i telekomunikacije Dejanom Sotirovim, u martu prošle godine osnovala firmu "Milenijum grup" koja je registrovana i za obavljanje poslova iz oblasti saobraćaja. Živković je u izjavoi novinarima potvrdio da je sukob interesa razlog za podnošenje inicijative za razrešenje Marije Rašete-Vukosavljević: "Ja sam i u tom zahtevu napisao da ocenjujem rad ministarstva dobrom ocenom, ali da je taj sukob interesa koji je nastao osnivanjem jednog preduzeća koje, inače, nije imalo promet, ali je sam taj akt nespojiv sa onim što su bili tadašnji i prethodni dogovori u Vladi Srbije i sa onim što jeste realno stanje, realan odnos ministara u vladi prema svojim pozicijama."

Nakon podnošenja incijative postavilo se pitanje kada će se o ovom premijerovom predlogu glasati. Predsednica parlamenta Nataša Mićić objašnjava: "Po Poslovniku, nakon obavljene rasprave o trećoj tački dnevnog reda o izglasavanju nepoverenja Vladi ta tačka bi mogla da se uvrsti u dnevni red."

Živković je u izjavi novinarima rekao da vlada već ima čoveka koji će zameniti Rašetu-Vukosavljević na funkciji ministra, ali nije želeo da saopšti ime "jer treba sačuvati čoveka, a mislim da bi odmah počele priče bilo ko da je u pitanju". "Nije samo pitanje šta će mu naći, nego što svako prolazi kroz najveće analize. Možda je to dobro - da oni koji predlažu paze dobro koga predlažu", ocenio je Živković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: