Živković: Izbori će biti uspešni

Izvor: B92

Četvrtak, 18.09.2003.

17:13

Default images

Premijer Srbije Zoran Živković izjavio je u četvrtak da će izbori za predsednika, zakazani za 16. novembar, "sigurno biti uspešni". On se pozvao na istraživanja javnog mnenja, prema kojima, kako tvrdi, "dve trećine građana želi izbore". Na novinarsku upadicu da se ti zahtevi odnose na parlamentarne izbore, Živković je medije pozvao da "pažljivije čitaju istraživanja". On je rekao da, u odnosu na prošlogodišnje, ovi izbori imaju više šansi za uspeh jer će na njima DOS imati svog kandidata, ali je i izneo više predloga za to, kako predstojeći izbori za predsednika Srbije mogu da uspeju. "DS i DOS su spremni da onom ko bude prvi na toj listi da svoju podršku. Time će bilo ko, uz podršku DOS-a, da dobije dovoljan broj glasova da bude izabran za predsednika Srbije. Nije običaj da neko ko je u vlasti da podršku predlozima opozicije, ali treba da promenimo i taj stereotip – ja dajem podršku predlogu bilo kog iz opozicije da se cela opozicija udruži iza jednog kandidata. DOS će ostati u poziciji da izabere da li će i DOS da podrži tog kandidata, zavisi oko koga se dogovore stranke opozicije. Ako to budu Labus ili Koštunica, i DOS će da podrži bilo koga od njih dvojice".

Živković na konferenciji za novinare nije želeo da kaže ko će biti kandidat vladajuće koalicije na novembarskim izborima, rekavši da će konačna odluka o kandidatu biti doneta na Predsedništvu DOS-a.

Živković je takođe najavio da će - u skladu sa merama Vlade za napredak Srbije - do kraja oktobra biti ocenjen rad svih ministarstava, a da će do 1. novembra javnosti biti dostavljen izveštaj o postignutim rezultatima. Upitan da li to oročavanje znači i da Marija Rašeta-Vukosavljević ostaje na mestu ministra za saobraćaj do kraja oktobra, Živković je odgovorio: "Ne znam šta je to novo sa Marijom Rašetom-Vukosavljević u poslednjih 7-8 dana. Pre toga sam se izjasnio. Što se tiče svih drugih, niko nije zaštićen do kraja oktobra. To ne znači da do kraja oktobra svi mogu da spavaju mirno, ovo je samo posebna mera i ja sam vrlo precizno rekao da će biti analiziran rad svih onih koji su bili prozvani u javnosti zbog svoje nekompetentnosti i korumpiranosti etc. Imate vrlo precizan odgovor na sva vaša pitanja".Živković je na konferenciji za novinare ponovio dvanaest mera Vlade Srbije, uz navođenje imena ministara koji su nadležni za njihovo sprovođenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: