U samoubilačkom napadu ubijeno osam, ranjeno 25 ljudi

Izvor: B92

Utorak, 09.09.2003.

21:32

Default images

U samoubilačkom napadu nedaleko od izraelske vojne baze Crifin, u blizini Tel Aviva, poginulo je najmanje osam ljudi, dok je 25 povređeno, od kojih je 15 u teškom stanju, javila je izraelska državna televizija. Izraelska vlada za ovu eksploziju, koja se dogodila u utorak posle podne, optužila je radikalni palestinski islamski pokret Hamas. Samoubilački napad izveden je na izdvajanju sa autoputa ispred ulaza u veliku izraelsku bazu Cifrin, u predgrađu Tel Aviva. Na tom mestu često se nalazi veliki broj vojnika koji se autostopom vraćaju iz baze kući. Prema rečima izraelskog ministra za unutrašnju bezbednost Cahija Hanegbija, bombaš samoubica aktivirao je eksploziv kada se približio grupi vojnika. "Nastavićemo svoju borbu protiv Hamasa i njegovih vođa, jer su oni odgovorni za današnji pokolj", rekao je portparol izraelske vlade Avi Pancer. On je, međutim, dodao da Izrael odgovornim smatra i palestinskog vođu Jasera Arafata, kao i palestinske vlasti, jer je "poznato da je Arafat lično sprečio svoju vladu da deluje protiv Hamasa".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: