INCIDENTI I TOKOM KOSTUNICINE POSETE ZUBINOM POTOKU

Izvor: B92

Četvrtak, 14.09.2000.

21:42

Default images
Predsednicki kandidat Demokratske opozicije Srbije Vojislav Kostunica posetio je u cetvrtak Zubin Potok, gde ga je jedan deo mestana docekao sa neodobravanjem, prenosi Beta. Na automobile kojima su Kostunica i njegova pratnja usli u Zubin Potok, grupa od oko 20 mestana bacala je jaja, a potom je grupa gradjana negodovalo i ispred Doma kulture u kome je predsednicki kandidat DOS odrzao govor. Kostunica je, pred oko 200 ljudi, ocenio da je kosovsko pitanje "oduvek bilo tesko, ali da nije na vreme resavano jer je Slobodan Milosevic na Kosovu video samo izvor glasova za svoju partiju". Predsednicki kandidat DOS je rekao da su Milosevica na vlasti odrzale sankcije i haska optuznica. "On se bori za opstanak, a mi smo njegovi taoci i taoci medjunarodne zajednice", istakao je Kostunica, i dodao da je Srbije "rasturena" i "ispunjena sukobima", te da ne moze opstati pod sankcijama. Predsednik Srpskog nacionalnog veca iz Kosovske Mitrovice Vuk Antonijevic apelovao je na "srpsko jedinstvo", i rekao da su vladajuce stranke, organizujuci danasnji incident u Kosovskoj Mitrovici, "rizikovale srpsko-srpski sukob".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: