Tadić: bilo je podataka o mogućnosti napada

Izvor: B92

Sreda, 13.08.2003.

22:21

Default images

Ministar odbrane Srbije i Crne Gore Boris Tadić oštro je osudio u sredu uveče napad na grupu mladih i dece u Goraždevcu, apelujući na uzdržanost od reakcija i ocenjujući da je neophodna sednica Saveta bezbednosti UN na kojoj bi "na neki način bio revidiran" mandat međunarodnih snaga. U izjavi agenciji Beta, Tadić je ocenio da "teroristički napad na grupu mladih i dece u Goraždevcu, u koje se organizovano vraćaju Srbi pod pokroviteljstvom UN, ima za cilj eskalaciju sukoba i pokušaj destabilizovanja mirovnog projekta za Kosovo i iznalaženja političkog rešenja".

"To se dešava u trenutku kada dolazi novi predstavnik UN sa posebnim ovlašćenjima, u trenutku kada se priprema konačno dijalog srpskih i albanskih političara o statusu i standardima koji će važiti na Kosovu", rekao je Tadić, dodajući da je poslednjih meseci bilo "najava iz obaveštajnih podataka o mogućnosti da se dese takve vrste napada na građane srpske nacionalnosti i neablansko stanovništvo".

Tadić je naglasio da je "potrebno biti suzdržan i da ne treba podleći pritiscima i provokacijama", napominjući da to važi i za srpsko stanovništvo i za Žandarmeriju i za Vojsku SCG. "Vojska SCG, mogu da garantujem, neće biti faktor destabilizacije prilika ni na Kosovu ni u Kopnenoj zoni bezbednosti", poručio je on. Ministar odbrane SCG ocenio je da je neophodna i sednica Saveta bezbednosti na kojoj bi mandat Kfora i UNMIK-a "bio na nekim način revidiran". Tadić je najavio da će tokom večeri na Vojno-medicinsku akademiju u Beogradu biti prebačeni ranjeni u današnjem napadu u Goraždevcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: