Holkeri i Mini osudili ubistvo u Goraždevcu

Izvor: B92, Beta

Sreda, 13.08.2003.

20:14

Default images

Novi šef UNMIK-a Hari Holkeri osudio je napad kod Goraždevca i poručio da će ubice dvoje mladih kosovskih Srba biti privedeni pravdi, saopštila je civilna misija UN na Kosovu. "Duboko sam uznemiren što je prvog dana moje posete Kosovu došlo do strašne tragedije u kojoj je dvoje mladih kosovskih Srba ubijeno, a bilo je još ranjenih", izjavio je Holkeri po dolasku u Prištinu. On je, kako se navodi u saopštenju, ocenio da je "tragedija za Kosovo što, četiri godine po okončanju sukoba, takvi incidenti i dalje odnose užasni danak u životima nedužnih pojedinaca" i kvare predstavu koju o Kosovu ima medjunardona zajednica.

Napad na decu u Goraždevcu osudio je i general Fabio Mini, naglasivši da bi ovaj incident mogao da nanese ogromnu štetu demokratskim procesima na Kosovu i nastojanjima da se stvori multietničko društvo. "Tužan sam zbog ovoga što se desilo. To je loš znak za tolerantno društvo na Kosovu. To nije Kosovo kakvo mi želimo", rekao je Mini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: